Jesienią wczasy odchudzające i obozy kondycyjne Fox Boot Camp pachną PIKANTNĄ ZUPĄ Z DYNI. Wylizujemy garnki za każdym razem kiedy się u nas pojawia. Jest słodka, kremowa, delikatka...i jednocześnie z pazurem. Cudownie rozgrzewa, pobudza metabolizm. Jest rozkoszą nie tylko dla kubków smakowych ale i oczu.

Składniki:Zrzut ekranu 2018 09 17 o 00.53.51
• 2 -3 kg miąższu z dyni
• 1 ziemniak średniej wielkości na każdy kilogram dyni
• 2 marchewki całkiem duże na każdy kilogram dyni
• 1 cebula na każdy kilogram dyni
• kawałek kłącza imbiru (ok 1 cm na każdy kilogram dyni)
• sól
• czarny pieprz
• pieprz cayenne
• ziele angielskie
• liść laurowy
• czosnek
 
Przygotowanie:
1. Dynie obierz ze skóry, wyjmij pestki i pokrój w kawałki.
2. Cebulę oraz ziemniaki obierz i pokrój w dużą kostkę.
3. Marchewki obierz i pokrój w plastry.
4. Do garnka włóż cebulę - podsmaż na maśle klarowanym, potem podsmaż marchewkę. Pod koniec dodaj imbir i czosnek i również chwilkę podsmaż.
5. Dolej około 2-3 litrów wody, dodaj dynię, sól, pieprz i gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
6. Zupę zblenduj aż do uzyskania jednolitej masę.
7. Podawaj z prażonyi pestkami dyni