Składniki (dla 2 osób):Zrzut ekranu 2019 01 18 o 10.08.13
• 50 g płatków owsianych górskich
• 30 g komosy ryżowej
• 2 łyżki nasion chia
• 2 łyżki siemienia lnianego
• 1 łyżka pestek słonecznika + pestki dyni do posypania
• 1 łyżka orzechów włoskich
• 1 jabłko
• 1 banan
• maliny, borówki, jeżyny do dekoracji.
• 400 ml wody
• 100 ml mleka
 
Przygotowanie:
1. Do garnka wlać mleko i wodę.
2. Dodać poszatkowane na drobno jabłka i banana (ja miksuję), płatki owsiane, komosę ryżową, nasiona chia i wszystkie pestki (zostawić trochę do dekoracji).
3. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małeym ogniu ok 6 min.
4. Po tym czasie wyłączyć i zostawić jeszcze pod przykryciem kolejne 5 min.
5. Podawać z ulubionymi owocami i np. jogurtem lub mlekiem roślinnym.